Ομιλία καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γ. Μπαμπινιώτη

 

  Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και ανθρώπων του πνευματικού κόσμου της Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/10/2016 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Εύβοιας, η ομιλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας, με ομιλητή τον καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, με θέμα: " Ο ρόλος του σχολείου, των δασκάλων και των γονέων στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας".

  Ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου κ.Γρηγόρης Δάσκος προσφώνησε τον κ. Μπαμπινιώτη, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο βουλευτής της Εύβοιας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιδήμαρχος κ. Διαμάντης Καρκαντελίδης, η Πρόεδρος της ΔΟΑΠΠΕΧ κ. Λίλιαν Ζλακώνη, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Eκπ/σης Εύβοιας κ. Ζημιανίτης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας κ. Κυριτσόπουλος, η Προισταμένη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής δ/νσης εκπ/σης Στ. Ελλάδας κ.Ελένη Μπενιάτα, Σχολικοί Σύμβουλοι και δ/ντες σχολείων α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι: 

 "Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μέχρι βαθέος γήρατος διατελούμε μαθητές της γλώσσας. Η κατάκτηση της γλώσσας είναι έργο ζωής και δεν φθάνει ποτέ στην τελειότητα. Είναι μια συνεχής αναμέτρηση».Τι μένει λοιπόν; Κατακτήσεις μικρέςκαθημερινές, που κάνουν την έκφραση και την επικοινωνία ποιοτικότερες: «Η κατάκτηση νησίδων γλωσσικής ποιότητας είναι ό,τι μπορούμε να πετύχουμε με πολύ κόπο και με αδιάλειπτη επαφή με σημαντικά κείμενα» μας είπε ο διαπρεπής γλωσσολόγος σε μια συζήτηση για τα λάθη και τις δυσκολίες της γλώσσας μας."

  Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Γ. Μπαμπινιώτη για την πολύτιμη προσφορά του στην ανάπτυξη της Ελληνικής Γλώσσας καθώς και τρία βιβλία,για την ιστορία της Χαλκίδας και της Εύβοιας. Ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης δώρισε τα λεξικά του για τη Βιβλιοθήκη του σχολείου.

 

Επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους και βρείτε τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία κάθε τάξης.

 

Α' Δημοτικού

a dimotikou

Β' Δημοτικού

a dimotikou

Γ' Δημοτικού

a dimotikou

Δ' Δημοτικού

a dimotikou

Ε' Δημοτικού

a dimotikou

ΣΤ' Δημοτικού

a dimotikou