Εκδήλωση - Ομιλία με την Αρχαιολόγο κ. Αικ. Περιστέρη.

 

 

Εκδήλωση με ομιλήτρια την Αρχαιολόγο κ. Αικατερίνη Περιστέρη, υπεύθυνη ανασκαφών στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας κ. Κων/νος Ζημιανίτης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ Δημήτριος Μητάκος, η Αρχαιολόγος κ. Αμαλία Καραπασχαλίδου, ο Προϊστάμενος Εκπ/κων Θεμάτων Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας κ. Βασίλειος Λυγούρας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης κ. Αγγελική Φραντζεσκίδου.

 Η αρχαιολόγος κ. Αικατερίνη Περιστέρη, η οποία ήταν υπεύθυνη των ανασκαφών στην Αμφίπολη (Τύμβος Καστά),  μίλησε στους μαθητές /τριες του σχολείου μας για την ιστορία της Μακεδονίας καθώς και τις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Αμφίπολη. Επισήμανε προς τους μαθητές/τριες, την αγάπη που πρέπει να έχει κάποιος για το έργο που επιτελεί και παρομοίωσε τη δουλειά του αρχαιολόγου με ένα ωραίο ταξίδι με πολλές εκπλήξεις. 

 Η κ. Αικ. Περιστέρη  εντυπωσιάστηκε από τις εργασίες που της παρουσίασαν οι μαθητές /τριες του σχολείου καθώς και από το ολιγόλεπτο βίντεο με το χρονικό των ανασκαφών στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

 Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γρηγόρης Δάσκος απένειμε εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, αναμνηστική πλακέτα στην αρχαιολόγο κ. Αικατερίνη Περιστέρη καθώς και βιβλία με ιστορικό περιεχόμενο της Χαλκίδας.

Επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους και βρείτε τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία κάθε τάξης.

 

Α' Δημοτικού

a dimotikou

Β' Δημοτικού

a dimotikou

Γ' Δημοτικού

a dimotikou

Δ' Δημοτικού

a dimotikou

Ε' Δημοτικού

a dimotikou

ΣΤ' Δημοτικού

a dimotikou