7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Επίσκεψη στη Φιλαρμονική Χαλκίδας

Την Φιλαρμονική Χαλκίδας επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, συνοδεθόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Μπέλλου Ελένη και Φρυγανά Μαρία.

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Χαλκίδας κ. Πέτρος Πρόκος ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για την λειτουργία της Φιλαρμονικής , τα μουσικά όργανα και το πλούσιο ρεπερτόριο της.

Εκκλησιαμός για τον Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ο εκκλησιασμός όλων των τάξεων του σχολείου, στον Ιέρό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Η σημαία του σχολείου παρέστη στη θεία λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Β. Σποράδων κκ Χρυσόστομος. 

Επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019,οι μαθητές/τριες της Στ' ταξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ κ. Ευαγγελινού Μαρίας,Ζησίου Αγγελικής και Καβαρατζή Έλενας.

Ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και το ρόλο του στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και πολιτισμού.Στη συνέχεια, μια ομάδα δέκα μαθητών συμμετείχαν στην εγγραφή ραδιοφωνικής εκπομπής στο AthenaVox (παιδαγωγικό ραδιόφωνο) του IFA με θέμα " La Chandeleur".Οι υπόλοιποι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση με τα διασημότερα κτίρια του Παρισιού και της Γαλλίας γενικότερα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους και βρείτε τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία κάθε τάξης.

 

Α' Δημοτικού

a dimotikou

Β' Δημοτικού

a dimotikou

Γ' Δημοτικού

a dimotikou

Δ' Δημοτικού

a dimotikou

Ε' Δημοτικού

a dimotikou

ΣΤ' Δημοτικού

a dimotikou