e-twinning

eTwinning project

ACTIVE  DEDECTIVES

Αυτή τη χρονιά  το τμήμα Δ1 συμμετείχε στο πρόγραμμα eTWINNING , με  τίτλο  Active  Dedectives με τις δασκάλες μας : την κ. Ρούλα Συρόγιαννη των Αγγλικών και την κ. Λίνα Καλαθέρη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πολλές χώρες και πολλοί μαθητές και μαθήτριες.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος ήταν η προσέγγιση της γνώσης μέσα από έρευνα .Έτσι για τις 7 δράσεις που υλοποιήσαμε έπρεπε να λύσουμε ένα «μυστήριο» ! Τα θέματά μας συνδέθηκαν με τα μαθήματά της Ελληνικής Γλώσσας , των Αγγλικών και της Μελέτης περιβάλλοντος . Το ενδιαφέρον για τις δράσεις μας ήταν μεγάλο και οι detectives ήταν πάντα σε δράση  !

Δείτε  :   https://youtu.be/93aq72bnc4s

Η πρώτη μας αποστολή ήταν να ανακαλύψουμε ποιες είναι αυτές οι χώρες. Λύσαμε λοιπόν το μυστήριο απαντώντας σε κουίζ που μας έστειλαν  τα άλλα σχολεία και προσέχοντας τα στοιχεία που μας έδωσαν .

Το δικό μας κουίζ που το ετοιμάσαμε  σε ομάδες θα το δείτε πατώντας στο αρχείο που ακολουθεί και κατεβάζοντάς το.

Ellada.ppt


Στον σύνδεσμο που σας δίνουμε 
εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε μία από τις άλλες χώρες. Δοκιμάστε...

Και αφού σας άρεσε  τόσο πολύ, άλλος ένας σύνδεσμος είναι 
εδώ, για να ανακαλύψετε ακόμα μία. Πάμε;  Και ένα τελευταίο μυστήριο από μια άλλη χώρα είναιεδώ.


Παιχνίδι στον χάρτη της Ευρώπης. Αν μπορέσετε να απαντήσετε τις ερωτήσεις, θα βρείτε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στους Active Dedectives.    Προσπαθήστε ! Προσέξτε όμως, ο χρόνος τρέχει...
 http://www.umapper.com/maps/view/id/241899/


Η δεύτερή μας αποστολή ήταν  να ανακαλύψουμε σε ποια πόλη της χώρας που συμμετέχει, ανήκει το σχολείο που συνεργάζεται μαζί μας.

Για να ξεκινήσουμε ας λύσουμε αυτόν τον γρίφο:  https://youtu.be/UhpyQ_4AvhY

  Βρείτε  την  δεύτερη πόλη της Ελλάδας  που συμμετείχε στο πρόγραμμα    https://youtu.be/1hYWbB1JNd0

Για τη δική μας πόλη δημιουργήσαμε  τον  παρακάτω  γρίφο : http://www.wideo.co/view/6014831415679207208-video-created-by-roulasyro-at-nov112014?from=cp

Η τρίτη μας αποστολή ήταν να ετοιμάσουμε το λογότυπο του προγράμματος και να το κοινοποιήσουμε στα υπόλοιπα σχολεία. Εμείς δουλέψαμε στις ομάδες μας και εδώ σας παρουσιάζουμε όλα τα λογότυπα που έφτασαν στην τελική τριάδα. Τα λογότυπα που πήραν τις θέσεις 2 και 3 είναι τα επόμενα : 

Το νικητήριο λογότυπο που αναρτήσαμε στο διαδικτυακό τόπο του προγράμματος είναι το επόμενο :

Η τρίτη μας αποστολή είχε όμως και μία επιπλέον εργασία. Τη δημιουργία μιας μικρής ταινίας με τη συμμετοχή όλων των παιδιών της κάθε τάξης, στην οποία παρουσιάζουν τους εαυτούς τους και τις αγαπημένες τους ασχολίες στα Αγγλικά .

Η δική μας ταινία είναι η ακόλουθη : https://youtu.be/JKpqKrqI5Bo

Η τέταρτη αποστολή μας  ήταν  να στείλουμε στα άλλα σχολεία σπόρους μαζί με οδηγίες σποράς .
Ο γρίφος αυτή τη φορά είναι να μαντέψουμε τι φυτό καλλιεργούμε γιατί θα είναι μυστικό !
Οι μαθητές στο κάθε σχολείο φύτεψαν  τους σπόρους και παρακολούθησαν  την ανάπτυξη των φυτών
και με φωτογραφίες ενημέρωναν  τα σχολεία για την πρόοδο των φυτών.
Ετοιμάσαμε την κάρτα με τις οδηγίες σποράς στο μάθημα των Αγγλικών μαθαίνοντας καινούριες λέξεις και μεταφράσαμε το κείμενο στα Ελληνικά . Θα δείτε τη σκληρή δουλειά μας εδώ :

http://linoit.com/users/zasyrogi/canvases/seeds

Μια συναρπαστική εμπειρία για μας  ήταν η συνάντηση  3 σχολείων μέσω SKYPE .

Εδώ θα δείτε το σχετικό  video από το σχολείο της  Μάλτας .  https://youtu.be/WijoD3vUaiU

Πέμπτη  αποστολή  –  Μαγειρεύουμε !!!
Η κάθε χώρα μαγειρεύει ένα φαγητό στην τάξη , το αναρτά και οι άλλες χώρες πρέπει να υποθέσουν τα συστατικά του.
Πατώντας 
εδώ, βλέπετε τη δική μας ανάρτηση.
Ακολούθως, πατώντας 
εδώ, βλέπετε την ανάρτηση της Λιθουανίας.
Για τη  συνταγή από το σχολείο της Λιβαδειάς πατήστε 
εδώ.

'Εκτη   αποστολή – Λύνουμε  αστυνομικά  μυστήρια!!!

Γινόμαστε πραγματικοί ντεντέκτιβ και λύνουμε μυστήρια! Κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμά μαςετοιμάζει ένα μυστήριο. Δίνει κάποια στοιχεία και τα υπόλοιπα σχολεία προσπαθούμε να το λύσουμε.
Η τάξη μας εργάζεται σε ομάδες και ετοιμάζει υποθετικά σενάρια. Οι κυρίες επιλέγουν και συνθέτουν μία ιστορία. Όλοι μαζί εργαζόμαστε και καταθέτουμε ιδέες και λύσεις για το μυστήριο.
Όταν είμαστε έτοιμοι φτιάχνουμε ηλεκτρονικά την ιστορία μας και την ανεβάζουμε στον κοινό χώρο όλων των σχολείων  (TwinSpace).
Και να η δική μας υπόθεση μυστηρίου...
http://www.slideshare.net/roulahalkida/active-detectives-the-acropolis-case

Αξιολόγηση
Στο τέλος της συνεργασία μας οι μαθητές αξιολόγησαν τις δραστηριότητες που έκαναν και φάνηκε πως οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες ήταν το παιχνίδι μυστηρίου και το φύτεμα των σπόρων ! Επίσης τους άρεσε η αναζήτηση των χωρών που συμμετείχαν και η μαγειρική !

Τέλος του προγράμματος - Εορτασμός των 10 χρόνων λειτουργίας του προγράμματος E-twinning.
Και εμείς συμμετέχουμε στον εορτασμό!

Το πρόγραμμα “Active  Detective”  που υλοποίησε η Δ1 τάξη την περυσινή χρονιά                 βραβεύτηκε με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα ποιότητας.

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους καθηγητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) αξιολογεί τις αιτήσεις των σχολείων για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Προκειμένου η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης να χορηγήσει την Ετικέτα Ποιότητας σε ένα έργο πρέπει να πληρούνται 5 προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

 1. Το έργο πρέπει να έχει κοινούς στόχους και σχέδιο.
 2. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ή να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό του.
 3. Ο εκπαιδευτικός, που υποβάλλει την αίτηση, πρέπει να έχει συνεισφέρει σημαντικά στο έργο.
 4. Πρέπει να εμφανίζεται ένας ορισμένος βαθμός συνεργασίας.
 5. Τα αποτελέσματα του έργου πρέπει να είναι εμφανή. 

Το email το οποίο λάβαμε από την Εθνική Υπηρεσία του eTwinning:

 7th PRIMARY SCHOOL OF HALKIDA GREECE,
ΣυγχαρητήριαΥλοποιήσατε ένα πολύ δημιουργικό έργο, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί επιτυχημένο: ενεργή συμμετοχή των μαθητών,  αλληλεπίδραση, δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ,  άριστη οργάνωση του Twinspace, παιδαγωγική καινοτομία, συνεργατικές δραστηριότητες, αξιολόγηση και σχολιασμό των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν! Καλή συνέχεια στο έργο σας και ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες!Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι ένα δεύτερο αναγνωριστικό της επιτυχίας ενός eTwinning
Απονέμεται αυτόματα από την Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης στα σχολεία τα οποία διεξάγουν ένα έργο και που:

 1. έχουν προταθεί για την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από δύο τουλάχιστον Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης, μετά τη διαδικασία επιλογής,
 2. τουλάχιστον δύο συνεργάτες έχουν ήδη λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Απόσπασμα από το email που λάβαμε     

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "Active Detective". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.


 Συμφωνούμε πως και του χρόνου στην Ε΄τάξη  θα υλοποιήσουμε ένα νέο πρόγραμμα  E- twinning.

 

  

 

2015

Βράβευση του προγράμματος “Active Detective” που υλοποίησε η Δ1 τάξη.

 

Το πρόγραμμα Active  Detective  που υλοποίησε η Δ1 τάξη την περυσινή χρονιά βραβεύτηκε με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα ποιότητας.

H Εθνική Ετικέτα Ποιότηταςαπονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους καθηγητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) αξιολογεί τις αιτήσεις των σχολείων για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Προκειμένου η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης να χορηγήσει την Ετικέτα Ποιότητας σε ένα έργο πρέπει να πληρούνται 5 προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

 1. Το έργο πρέπει να έχει κοινούς στόχους και σχέδιο.
 2. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ή να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό του.
 3. Ο εκπαιδευτικός, που υποβάλλει την αίτηση, πρέπει να έχει συνεισφέρει σημαντικά στο έργο.
 4. Πρέπει να εμφανίζεται ένας ορισμένος βαθμός συνεργασίας.
 5. Τα αποτελέσματα του έργου πρέπει να είναι εμφανή. 

Το email το οποίο λάβαμε από την Εθνική Υπηρεσία του eTwinning:

 7th PRIMARY SCHOOL OF HALKIDA GREECE,
Συγχαρητήρια! Υλοποιήσατε ένα πολύ δημιουργικό έργο, το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρηθεί επιτυχημένο: ενεργή συμμετοχή των μαθητών,  αλληλεπίδραση, δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ,  άριστη οργάνωση του Twinspace, παιδαγωγική καινοτομία, συνεργατικές δραστηριότητες, αξιολόγηση και σχολιασμό των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν! Καλή συνέχεια στο έργο σας και ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες!


Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι ένα δεύτερο αναγνωριστικό της επιτυχίας ενός eTwinningΑπονέμεται αυτόματα από την Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης στα σχολεία τα οποία διεξάγουν ένα έργο και που:

 1. έχουν προταθεί για την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από δύο τουλάχιστον Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης, μετά τη διαδικασία επιλογής,
 2. τουλάχιστον δύο συνεργάτες έχουν ήδη λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Απόσπασμα από το email που λάβαμε    

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning "Active Detective". Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.


 

2015

Προγράμμα eTwinning "Where are you from?" 2015-2016

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια eTwinning Προγράμματος, με τίτλο: "Where are you from?" δημιούργησαν το έργο "Important places in Greece", με τη γλώσσα Προγραμματισμού Scratch. Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Πληροφορικής. Η βασική ιδέα του έργου βασίζεται στην «ξενάγηση» των μαθητών/τριών των συνεργαζόμενων σχολείων από τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας στα μέρη της χώρας μας που αυτοί/ές επέλεξαν ως τα πιο σημαντικά. Το έργο ξεκινά με κλικ στην πράσινη σημαία και λήγει με κλικ στην κόκκινη τελίτσα (βρίσκονται στο επάνω δεξιά τμήμα της εφαρμογής). Μετά την επίδειξη του «εθνικού» μας χορού (Συρτάκι), οι χρήστες καλούνται να κάνουν κλικ επάνω στις φωτογραφίες των τοποθεσιών και ακούνε τις αντίστοιχες πληροφορίες στην αγγλική γλώσσα. Τα παιδιά διασκέδασαν μαθαίνοντας και δημιουργώντας και τα σχόλια των εταίρων μας ήταν ιδιαιτέρως ενθουσιώδη!

 

 

 

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

Επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους και βρείτε τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία κάθε τάξης.

 

Α' Δημοτικού

a dimotikou

Β' Δημοτικού

a dimotikou

Γ' Δημοτικού

a dimotikou

Δ' Δημοτικού

a dimotikou

Ε' Δημοτικού

a dimotikou

ΣΤ' Δημοτικού

a dimotikou