Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης ταξιδεύουν με το κόκκινο τρενάκι !

Σήμερα, Πέμπτη 12-05-22 η Α’ και η Β’ τάξη του σχολείου μας , συνοδευόμενες από τις εκπ/κούς : κα Ηλιοδρομίτη Ελένη (Α1), κα Μπουλούκου Ασήμω (Α2), κα Φρυγανά Μαρία (Β1), κα Μαρκάκη Μαρία (Β2) και κα Μελίνα Παπανικολάου (Παράλληλη Στήριξη) περιηγήθηκαν στην πόλη της Χαλκίδας, την πόλη μας, την νύμφη του Ευβοϊκού, με το κόκκινο τρενάκι.

Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν μέλη μιας ευρύτερης κοινωνικής ομάδας , πέρα από την οικογένεια και το σχολείο τους , που όμως είναι συνδεόμενες και αλληλεξαρτώμενες και να κατανοήσουν τον δικό τους ενεργό ρόλο μέσα σε αυτές με τρόπο παιγνιώδη και απολαυστικό, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι και το σχολείο είναι η ζωή των παιδιών αλλά και η ζωή στην πόλη είναι ένα διαρκές σχολείο!

Τους δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν  την ικανότητά τους να παρατηρούν, να συγκρίνουν να περιγράφουν καθώς εντόπισαν τις όμορφες και τις άσχημες γωνιές της πόλης τους και ανέπτυξαν προτάσεις για την βελτίωσή τους! Ενισχύθηκε η θετική στάση τους απέναντι στη γειτονιά και την πόλη τους και κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η βελτίωση του φυσικού- κοινωνικού- πολιτιστικού περιβάλλοντός τους για την άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου!

Επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους και βρείτε τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία κάθε τάξης.

 

Α' Δημοτικού

a dimotikou

Β' Δημοτικού

a dimotikou

Γ' Δημοτικού

a dimotikou

Δ' Δημοτικού

a dimotikou

Ε' Δημοτικού

a dimotikou

ΣΤ' Δημοτικού

a dimotikou