Παρακολούθηση θεατρικής Παράστασης

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» με τίτλο : «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα».

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας , τηρουμένων όλων των μέτρων για τον covid 19 , κι ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές που το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον .

Το πανέξυπνο, αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μια ολοκαίνουρια θεατρική διασκευή με πολλή μουσική, χορό και τραγούδια, ερμηνεύτηκε ζωντανά από ηθοποιούς με εντυπωσιακά κοστούμια και φορητά-ευρηματικά σκηνικά.

Πρόκειται για ένα έργο – καθρέπτη της εποχής μας, της εποχής του « φαίνεσθαι » και της παντοδυναμίας της εικόνας, το οποίο προτρέπει έμμεσα τα παιδιά να σταθούν κριτικά απέναντι στην υποκρισία και τη ματαιοδοξία, εκτιμώντας την αξία της ειλικρίνειας, της καθαρότητας, της απλότητας , αξίες που χαρακτηρίζουν εξάλλου τις αγνές παιδικές ψυχές !

Στη συνέχεια οι μαθητές προβληματίστηκαν πάνω στην υπόθεση του έργου ,ανακοίνωσαν τις εντυπώσεις τους ,τις σκέψεις , και τα συναισθήματά τους και στα πλαίσια των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ που από τη φετινή χρονιά εντάχθηκαν στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους εκπόνησαν με χαρά και τα σχετικά Φύλλα Εργασιών, ενταγμένα στον 1ο Θεματικό Κύκλο: « Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην / Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία και Πρόληψη»

Πατήστε εδώ για τα φύλλα εργασίας.

Επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους και βρείτε τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία κάθε τάξης.

 

Α' Δημοτικού

a dimotikou

Β' Δημοτικού

a dimotikou

Γ' Δημοτικού

a dimotikou

Δ' Δημοτικού

a dimotikou

Ε' Δημοτικού

a dimotikou

ΣΤ' Δημοτικού

a dimotikou